Categories
Belgium

KU Leuven – erasmus – jó ha tudod kezdőcsomag

Facebook:

Ha valaki Leuvenbe jön tanulni, élni akkor egy Facebook account elengedhetetlen. Több csoport és oldal is van rajta ami jól jön. Megérkezéskor és berendezkedéskor kifejezetten ajánlatos turkálni rajta és nyitva tartani párat. A Pangea, az iexchange és a Leuven Junk Shop oldalak az állandó szereplők mostanában a monitoron. Az épp elköltöző diákok pár euroért, fél áron, ajándékba adják a plusz cuccaikat amiket nem akarnak hazavinni, nincs barátjuk aki marad és itthagyhatnák neki, vagy csak pénzt akarnak belőle.

  • https://www.facebook.com/groups/PangaeaKULeuven
  • https://www.facebook.com/groups/leuvenjunkshop/

Szállás keresés:

A kulcsszó: Te Huur = kiadó

 

Kot – szoba

Studio – mini lakás, szoba extrákkal

Appartman – lakás

House – ház

Elősször is szögezzük le, a legjobb módja a Leuveni szálláskeresésnek ha idejössz pár napra, mondjuk egy hétre, nyár elején, közepén és sétálsz a városban. Rengeteg helyen van kitéve kiadó (te huur)  tábla telefonszámmal és itt Flandriában ez a bevett gyakorlat. Ha valamit neten nézel ki, akkor is az esetek 80%-ában telefonálnod kell majd és személyesen megnézni a helyet, mert anélkül nem adják ki. Csak interneten keresztül bármit kibérelni eléggé… kihívásokkal teli és kevéssé valószínű. De persze láttunk már kivételeket.

Fontos itt megemlíteni, hogy ha erasmusra jönnél az pluszban nehezíti a dolgokat, mert a bérleti szerződések általában 10-12 hónapra szólnak.

 

Ha Leuvenbe mennél és szállást keresel a következő oldalakon lehet próbálkozni

Inkább diákoknak:

De természetesen mindegyiket nézzétek meg. Bárhol bele lehet futni az álom lakóhelybe 🙂

Én azt ajánlom, hogy neten nézz ki jópárat ami tetszik, vegyél egy repjegyet, nézz valami olcsó szállást (ideiglenes szállások Leuvenben) vagy coach surf helyet, beszéld meg a kinézett szállásokkal, hogy ekkor és ekkor mennél megnézni és útköözben

Bevásárlás

Carefour

Deleize

Colruyt

Aldi

Egyetem

Ezt szerintem már kívülről belülről tudjátok 🙂

Mobil

A Mobile Vikings-et ajánlom. Nekik van talán a legjobb tarifájuk az országban és a vikingek egymást ingyen hívhatják.

Link: https://becomeviking.com/be_en/feldin

Munka

Interimek legfőképp.

Holland tudás nélkül a Manpowert ajánlom.

Az iskola honlapjáról is volt már akinek összejött valami – Jobdienst