Categories
Denmark / Dánia

Utolso nap a Højskoleben

Bucsuztattunk.
Ololkezes siras es lassan befuto szulok, baratok, fuvarok.
Sok uj barat koszont el hosszabb idore. Sokan fognak nekem is hianyozni. Sokukat nem fogom tobbet latni, de mindannyiojuktol rengeteget tanultam. Sokukat pedig remelem fogom.
Majd kitakaritottuk a sulit (nem vittuk tulzasba) es beugrottunk a varosba Zolit vonatratenni. Remelem siman ment az utja. Hazafele vettunk meg egy zsak krumplit mivel sok dolog megmaradt meg Milan titkos terulj terulj dobozaban. Ugyhogy a terv az volt hogy meghivjuk a tanarokat egy bucsuvacsira. De nemigen tudtuk elerni oket, csak Annat. Volt egy szuper vacsorank Annaval es Hikaruval, es befutott meg Gona is kozben. Paprikas krumpli volt a menun es Annaval csinaltunk utana tradicionalis dan desszertet aminek majd beszerzem a nevet (amiben alma van, marmint a neveben, mert magaban a cuccban nincs). Palacsintaszeru tesztabol lehet sutni speci kis sutokben (egy ilyet szerzek egyszer, szeretni fogjatok)  Majd a vacsi feloszlott, es tudtam egy kicsit beszelgetni Hikaruval az eletrol, japanrol, az emberekrol. Bar lett volna erre alkalmunk tobbszor.
Nincs elettapasztalata a mai fiataloknak. Megszuletnek, iskola, munka, temeto.
Meselte hogy epp “Gap year”-en van. Kicsit kiszakadni ebbol a rendszerbol (mar ket eve es minel tovabb) Erdekes volt latni hogy a danoknal ez mennyire termeszetes. A legtobben gimi utan voltak, es tovabbi barminemu oktatas elott. Kimentek az eletbe, dolgoztak, vilagot jartak, kerestek. Ott keleten es itt europaban kezdjuk ennek a Kalandnak elveszteni a fontossagat. Mar csak a mesekben el, pedig nem veletlen kerult oda a mesekbe.

Utolso nap a Højskoleben
Bucsuztattunk. Ololkezes siras es lassan befuto szulok, baratok, fuvarok. Sok uj barat koszont el hosszabb idore. Sokan fognak nekem is hianyozni. Sokukat nem fogom tobbet latni, de mindannyiojuktol rengeteget tanultam. Sokukat pedig remelem fogom. Majd kitakaritottuk a sulit (nem vittuk tulzasba) es beugrottunk a varosba Zolit vonatratenni. Remelem siman ment az utja. Hazafele vettunk meg egy zsak krumplit mivel sok dolog megmaradt meg Milan titkos terulj terulj dobozaban. Ugyhogy a terv az volt hogy meghivjuk a tanarokat egy bucsuvacsira. De nemigen tudtuk elerni oket, csak Annat. Volt egy szuper vacsorank Annaval es Hikaruval, es befutott meg Gona is kozben. Paprikas krumpli volt a menun es Annaval csinaltunk utana tradicionalis dan desszertet aminek majd beszerzem a nevet (amiben alma van, marmint a neveben, mert magaban a cuccban nincs). Palacsintaszeru tesztabol lehet sutni speci kis sutokben (egy ilyet szerzek egyszer, szeretni fogjatok)  Majd a vacsi feloszlott, es tudtam egy kicsit beszelgetni Hikaruval az eletrol, japanrol, az emberekrol. Bar lett volna erre alkalmunk tobbszor.Nincs elettapasztalata a mai fiataloknak. Megszuletnek, iskola, munka, temeto.Meselte hogy epp “Gap year”-en van. Kicsit kiszakadni ebbol a rendszerbol (mar ket eve es minel tovabb) Erdekes volt latni hogy a danoknal ez mennyire termeszetes. A legtobben gimi utan voltak, es tovabbi barminemu oktatas elott. Kimentek az eletbe, dolgoztak, vilagot jartak, kerestek. Ott keleten es itt europaban kezdjuk ennek a Kalandnak elveszteni a fontossagat. Mar csak a mesekben el, pedig nem veletlen kerult oda a mesekbe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.