Categories
England / Anglia

A LondonPass további napjai

Mert hogy ez csak 6 napos. Úgyhogy próbálom kihasználni. 🙂

Voltam a Buckingham Palace-nél. Bemenni ugye nem lehet, de azért megnéztem a frontot, meg a csini őröket 🙂 Meg egy oldalépületbe be lehetett menni pár ékszert meg festményt nézni. Kicsit elegem lett a festményekből 🙂 A művészet a gazdag emebreknek és ről szól úgy általában. Legalábbis a mostani túrám után ezt a következtetést tudtam levonni.
Elsétáltam még a Horse guards épületéhez, ami a kiírás ellenére zárva volt. De az őröket meg tudtam nézni. Meg sétáltam egy nagyot a parkban mellette.

Voltam a St Paul katedrálisban. Hát ez messze a legjobb kilátó a városban 🙂 Fel kell kommandózni a legtetejére és gyönyörű London látképet lehet látni. Messze jobb mint a Monument 🙂 Meg gyönyörű maga az épület is.

Volt még sok sok város séta. Kóvályogtam, eltévedtem, sétáltam, buszoztam, csak éreztem a várost. Jó volt nagyon. Jó Londonban bóklászni.

Voltam még a London Zoo-ban, mert 25.-én nem sok dolog volt nyitva, de ez igen 🙂 Nagyon jó kis állatkertjük van. Nekem a hazainál sokkal jobban tetszett. Élhetőbb. Kevéssé néz ki, érződik, börtönnek.

Meglestem a Harrods-ot is kívülről. Ezt sikerült Boxing Day-en megtenni, úgyhogy gyönyörű 3 órás sor állt az őrültekből előtte. Félelmetes hogy mit meg nem tesznek az emberek csak hogy vehessenek vehessenek vehessenek. Azért van egy enyhe pénzkultusz Londonbam.

Meg végre bejutottam a Tower Bridge-be és a Tower of London-ba. Nagyon szép mindkettő. Igazi régi épületek. A Tower gyönyörű, érdemes minden részét megnézni. Én csak a koronaékszereket hgytam ki, mert nem voltam hajlandó álnni egy sorban 3-4 órát.

Majd átköltöztem Enikőhöz. Szerencsére sikerült egy szobát szereznie, így nem kellett a néni ismerősét felhívni. Azért az is milyen már… Lebeszéljük vele hogy megyek, felhívom hogy akkor emlékeztessük egymást hogy én bizony 28.-tól ott alszom nála és közli hogy hát sajnos ez most nem fog menni… Hát kész… Örök hála Eni! Köszönöm a szállást 🙂

Greenwichbe is kilestem. Gyönyörű parkja van. Szép lenne nyáron. Az observatory is nagyon jó, hangulatos. El tudom képzelni milyen lehetett ott dolgozni. Élet szaga van nem múzeumos.

Utolsó passos múzeumom a Kensington palace volt. Hát… Ezt annyira nem ajánlom senkinek ha nincs Pass-a. A nagyja az ruha kiállítás, meg Diana kiállítás. Kevéssé érdekes… A maradék palota rész már érdekesebb, de mivel ez már az x. palotám volt annyira nem dobott fel 🙂

Este ez után még elnéztem a Mayfair cinema-ba. Ez olyan művész szerű hely. Igazi régi mozi. 2 termes nem vacak multi. A film az nagyon jó volt. Mázlim volt hogy épp ezt adták. The red shoes

49F155EF-CB53-4B0A-A8E3-FCEA4FE0349E.jpg

Ez egy 1948as Technicolor felújított film. Gyönyörű. Olyan színház élményem volt utána. Igazi színház élmény. Amiről eszembe is jutott hogy el kéne menni színházba. De a Londoni jegyek nagyon drágák voltak. 🙁

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.